Werkwijze

Wat kan een diëtist voor jou betekenen?

In de onderstaande situaties kan LOOSE FIT jou helpen met voedingsadvies en coaching:

Wat doet de diëtist

Uitgebreide intake Bij LOOSE FIT kan je terecht met al je vragen over voeding. Om een advies op te kunnen stellen die goed past bij je leefgewoontes, wordt een uitgebreide intake afgenomen. Deze intake duur ongeveer 60 minuten. In dit eerste gesprek worden veel vragen over je leefgewoontes, eetpatroon en voorkeuren gesteld. In het tweede gesprek dat 30 minuten duurt krijg je een uitgebreid opmaat gemaakt voedingsadvies. Afhankelijk van je doelen zullen de gesprekken die hierop volgen 15 of 30 minuten duren. Deze gesprekken worden gebruikt om je vooruitgang te evalueren en waar nodig het advies bij te stellen.

Geen verwijzing nodig

De diëtist is vrij toegankelijk. Dit houd in dat je geen verwijsbrief nodig hebt om een afspraak te maken bij de diëtist. Tijdens het eerste gesprek met de diëtist vindt een screening plaats om te kijken of je met je klachten bij de diëtist aan het juiste adres bent. Mochten er aanvullende gegevens nodig zijn kan je verzocht worden om als nog langs de huisarts te gaan.

Vergoeding

Ook dit jaar is drie uur dieetadvisering door een diëtist opgenomen in de basisverzekering. Houd er wel rekening mee dat dieetadvisering van je eigen risico af gaat. LOOSE FIT heeft geen contracten met verzekeraars. Maar je kunt je factuur wel zelf insturen naar je zorgverzekeraar. Het uitgekeerde bedrag van de verschilt per zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar hanteert namelijk een ander tarief.

Kwaliteit

De titel diëtist is een beschermde titel. Niet iedereen mag zich dus zomaar diëtist noemen. Daarvoor moet je de vierjarige hbo-opleiding "Voeding en Diëtetiek" hebben afgerond. Verder is LOOSE FIT opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit houd in dat vijfjaarlijks aan bepaalde kwaliteitsnormen voldaan moet worden. Hierdoor is de diëtist verplicht bij- en na te scholen te volgen en is daardoor altijd op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten. Daarnaast is LOOSE FIT is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en Vereniging Sportdiëtetiek Nederland.